ناتوانی در یادگیری
ضعف تمرکز
اسیدهای چرب در بسیاری از محصولات غذایی از جمله آووکادو، ماهی، بادام زمینی، تخم مرغ و زیتون وجود دارند، ولی به دلیل ترس از اضافه وزن، بسیاری از افراد از مصرف آنها اجتناب میکنند.
این در حالی است که اسیدهای چرب امگا ۳ برای بسیاری از فرایندهای حیاتی از جمله متابولیسم ضروری هستند. مصرف این اسید چرب را از امروز شروع کنید تا شاهد علائم هشداردهندهی ناشی از کمبود آن نباشید.
چربیهای امگا ۳ برای سلامت و تندرستی ما ضروری هستند. اما تحقیقات اخیر نشان داده بسیاری از افراد، مخصوصاً خانمها دچار کمبود آن هستند و همین باعث میشود برخی علائم تحریک کننده مانند بدخوابی و خشکی پوست در آنها بروز کند، علاوه بر این خطر ابتلا به بیماریهای قلبی نیز در این افراد افزایش مییابد.
اما نگران نباشید. در بسیاری از موارد، این کمبود را میتوان با تغییراتی ساده در رژیم غذایی و سبک زندگی از بین برد. در ادامه نشانههایی را میآوریم که در صورت مشاهده آنها متوجه کمبود امگا ۳ در خود میشویم:
خستگی شدید
مرتب احساس خستگی داشتن میتواند دلایل بسیاری داشته باشد. اما شکی نیست که کمبود امگا ۳ یکی از این عوامل است. بر اساس تحقیقات دانشکده پزشکی مریلند، خستگی یکی از نشانههای شایع کمبود اساسی امگا ۳ است؛ بنابراین تقویت برنامه غذایی خود با روغنهای چرب میتواند به افزایش سطح انرژیتان کمک کند.
اگر مقدار زیادی ماهی چرب نخورید یا مکمل امگا ۳ دریافت نکنید، احتمال اینکه دچار ضعف در تمرکز بشوید بالا میرود. بسیاری از افراد بعد از اینکه از میزان دریافت روزانه امگا ۳ خود مطمئن میشوند، پیشرفت قابل توجهی در سطح تمرکز خود تجربه میکنند.
محققان پی بردهاند افزایش مصرف ماهی میتواند کاهش نرخ افسردگی را در پی داشته باشد. در کشورهایی که مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ آنها پایین است نرخ افسردگی ۶۰ درصد بیشتر از کشورهایی است که مصرف امگا ۳ بالاتری دارند. امگا ۳ از ترکیبات اصلی هورمون سروتونین است که در بهبود روحیه نقش دارد
از سه اسید چرب تشکیلدهنده خانواده امگا ۳ یعنی آلفالینولنیک اسید (ALA)، ایکوساپنتائنوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید (DHA)، اسید چرب DHA یک ترکیب ضروری برای مغز است. ۶۰
درصد مغز انسان از این اسید چرب تشکیل شده است. اگر میزان این اسید چرب در رژیم غذایی ناکافی باشد میزان غلاف میلین ـ. پوشش سلولهای عصبی و سلولهای مغزی ـ. کاهش خواهد یافت.
مطالعات نشان میدهد کودکانی که دچار ناتوانیهای خاصی در یادگیری مثل اختلال کمتوجهی ـ. بیشفعالی هستند بهتر است از وجود اسیدهای چرب امگا ۳ کافی در رژیم غذایی خود مطمئن شوند.
افسردگی
محققان پی بردهاند افزایش مصرف ماهی میتواند کاهش نرخ افسردگی را در پی داشته باشد. در کشورهایی که مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ آنها پایین است نرخ افسردگی ۶۰ درصد بیشتر از کشورهایی است که مصرف امگا ۳ بالاتری دارند. امگا ۳ از ترکیبات اصلی هورمون سروتونین است که در بهبود روحیه نقش دارد.
آرتروز
بسیاری از تحقیقاتی که نشاندهنده ارتباط میان آرتروز و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند بر تأثیرات این اسیدها روی آرتروز مفاصل متمرکز شدهاند. تصور بر این است اسیدهای چرب امگا ۳ میتوانند به کاهش التهاب در بدن کمک کنند. آرتروز التهاب مفاصل میان استخوانهاست و مکملهای امگا ۳ میتوانند ساییدگی و سفتی مفاصل و نیاز به دارو برای برطرف شدن علائم را کاهش دهند. مطالعات دیگری نشان دادهاند امگا ۳ میتواند فعالیت آنزیمهایی که غضروفهای مفاصل را تخریب میکنند، کاهش دهند.
اگزما
مطالعهای که نتایج آن در ژورنال درماتولوژی انگلستان منتشر شد نشان میدهد مصرف مکملهای اسیدهای چرب DHA میتواند عوارض اگزما را تا ۲۳ درصد کاهش دهد. اگزما بر اثر واکنشهای آلرژیک و التهاب ایجادمی شود و نقش امگا ۳ در کاهش التهاب و درنتیجه بهبود عوارض این بیماری اثبات شده است.
چاقی
اسیدهای چرب امگا ۳ در بسیاری از سلولهای بدن موجود زنده که سوخت و ساز فعالی دارند یافت میشوند. به نظرمی رسد این اسیدهای چرب سوخت و ساز در این سلولها را سرعت میبخشند و کمبود آنها به کاهش سوخت و ساز که از عوامل افزایش وزن است منجرمی شود.